History

De historie van de Zwarte Schapen gaat terug naar 25 juli 1975 wanneer een groep jongeren een feest organiseert met een groot kampvuur.

Dit feest bevalt de jeugd zo goed dat er vaker een feest georganiseerd wordt. Bijvoorbeeld op 21 februari 1976 het eerste carnavalsfeest in de schuur van mevr. G. Borgeld-Meems. En daarna in juli ’76 een avondvierdaagse.

bjc

De groep jongeren heeft zich inmiddels verenigd als het “Bourtanger Jeugd Comit√©”. Een eigen gebouw heeft het BJC nog niet, maar in juli ’77 verandert dat en wordt de eerste discotheek geopend aan de Bisschopsweg 28. De naam verandert dan naar “De Zwarte Schapen”.

Op 28 oktober 1983 vind de laatste feestavond plaats aan de Bisschopsweg en wordt het tijdelijke pand verruild voor een spiksplinter nieuw gebouw op de parkeerplaats in Bourtange. De dag hierna wordt de verhuizing gevierd in het nieuwe pand.

In de jaren hierna zijn er regelmatig feesten en activiteiten zoals Prairienacht, Zeskamp, Carnaval, Caribbean Night, enz.

Andere hoogtepunten zijn het optreden van de 2 Brothers on the 4th floor tijdens de feestweek in Bourtange en het optreden van de Bende van Baflo Bill in het ’s LandsHuys.